Afgang voor Roda JC in openingsronde: 6-1 nederlaag tegen Jong AZ

featured-image

Voor Roda JC is de openingswedstrijd van het seizoen op een catastrofe uitgelopen. In Wijdewormer liet Jong AZ de Kerkradenaren alle hoeken van het veld zien: 6-1. Halverwege was het al 4-1 voor de talenten van de Alkmaarse topclub.

Afgetroefd Na twee minuten gaf Ruben van Bommel al het eerste signaal af met een gevaarlijk afstandsschot. Die vijf goals vóór de pauze vielen allemaal in de eerste 35 minuten Lequencio Zeefuik, Jayden Addai en Van Bommel (tweemaal) scoorden namens de thuisploeg. De Turkse spits Cukur deed even iets terug namens Roda.

Fraai hoe hij na een gemaakte omhaal zélf alert met het hoofd reageerde. Het enige lichtpuntje van de avond. Op alle goals viel wat aan te merken: geen druk op de bal, vrijstaande tegenstanders, ogenschijnlijk nonchalant, en een klein beetje pech met een van richting veranderd schot.

Hoe dan ook: Roda werd op alle fronten afgetroefd. En liet dat ook gebeuren. Dramatisch De discussie over het spelen tegen een beloftenploeg zal ongetwijfeld weer oplaaien.

Niet alleen vanwege de forse nederlaag, maar vooral ook omdat AZ aantrad met de voorhoede Van Bommel, Zeefuik, Addai. Allemaal spelers met veel minuten in de Eredivisie. Halverwege de tweede helft miste invaller Patriot Sejdiu ook nog een strafschop.

Dramatisch ingeschoten en gestopt door AZ-doelman Owusu-Oduro. De beoogd eerste keeper in Alkmaar. Vlak daarvoor hadden Addai en Berkhout met twee goals de eindstand bepaald.

Die laatste mocht uit een hoekschop binnenkoppen. Hekkensluiter Roda kwam dus niet meer dichterbij en leidt een even smadelijke als ruime nederlaag in het openingsduel van het nieuwe seizoen. De ploeg van Bas Sibum is daardoor ook hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.

Vrijdagavond komt TOP Oss naar Kerkrade. Deel dit artikel 💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar [email protected] !.