AC Milan vermijdt Houdinigewijs blamage in opener

featured-image

In de Serie A laten de grote tenoren in het openingsweekend meteen steken vallen. Nadat eerder al Inter punten liet liggen tegen Genoa , is ook vice-kampioen AC Milan er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. De Rossoneri mochten zelfs nog blij zijn dat ze ontsnapten met een gelijkspel.

Er waren nochtans de nodige verwachtingen voor het debuut van trainer Paulo Fonseca, die Alexis Saelemaekers meteen een basisplaats gunde. Onze landgenoot werd verrassend op de linksachter geposteerd. Theo Hernandez moest vrede nemen met een invallersrol.

AC Milan komt 0-2 achter tegen Torino Het was echter Torino dat op voorsprong kwam in San Siro. Na een halfuur werkte Thiaw de bal in zijn eigen doel. Even leek Milan nog weg te komen omdat de pas ingevoerde doellijntechnologie niet thuis gaf, maar de VAR had wel gezien dat de bal over de lijn was.

Daarna raakte Milan maar niet door de Turijnse afweer en na een uur bracht Fonseca dan toch maar Hernandez en aanwinst Alvaro Morata. Saelemaekers bleef wel op het veld staan en verhuisde naar de rechtsbuiten. Hij zag daar echter enkele minuten later Torino zowaar zijn voorsprong verdubbelen via Zapata.

Morata en Okafor zorgen voor ontsnapping Milan leek dus meteen op weg naar een blamage, maar wist in de slotminuten nog een Houdini-act te verwezenlijken. Morata gaf bij zijn debuut in de voorlaatste minuut zijn ploeg alsnog een levenslijn en in de absolute slotseconden zorgde de eveneens ingevallen Okafor alsnog voor 2-2. Milan ontsnapt dus aan een nederlaag, terwijl de Serie A nog steeds op een eerste overwinning wacht.

Alle vier de wedstrijden van zaterdagavond eindigden immers op een gelijkspel. Ook Parma en Fiorentina en Empoli en Monza deelden de punten..