Aanvallend onmachtig Feyenoord laat met tien man opnieuw dure punten liggen bij Sparta

featured-image

Na de 1-1 tegen Willem II op de openingsdag heeft Feyenoord zondag alweer punten liggen. Sparta hield de stadgenoot op 1-1 en liet Feyenoord bloedchagrijnig Het Kasteel verlaten. Het was niet dat Feyenoord excelleerde op het Kasteel.

Helemaal niet. Maar de 1-1 van Quinten Timber met nog ruim een halfuur te spelen, moet de trouwe aanhang van Sparta hebben gevreesd voor een nederlaag in de derby. Maar kort na de gelijkmaker bracht Ramiz Zerrouki zijn ploeg in grote problemen .

Het maakte dat Sparta nauwelijks nog echte kansen weggaf en Feyenoord wederom punten verspeelde. Sparta kwam op voorsprong en aan die treffer zal Camiel Neghli nog wel even worden herinnerd. De in Ede geboren Algerijn kreeg de bal voor zijn voeten nadat Timon Wellenreuther nog redding had weten te brengen toen Arno Verschueren achter de verdedigende linies van Feyenoord was opgedoken.

Wellenreuther kopte de bal buiten het zestienmetergebied weg maar Neghli sloeg alsnog toe door de bal met de wreef met voldoende snelheid en akelige precisie in het lege doel te deponeren. Morgen gaat de selectie van Feyenoord bij elkaar zitten, zo liet Quinten Timber weten. ,,En misschien moeten er ook wel harde woorden vallen.

We staan nu al vier punten achter op PSV. Daarmee lopen we al achter de feiten aan, we moeten eerst naar onszelf kijken. We moeten niet praten over PSV als we zelf niet onze wedstrijden kunnen winnen”, aldus Timber.

. Het was een tik voor Feyenoord dat vroeg in de wedstrijd Tobias Lauritsen al op de lat had zien koppen en zelf ondanks het enorme veldoverwicht alleen David Hancko in de buurt van een doelpunt had zien komen. De Slowaak kopte tegen de paal bij een vrije trap van Calvin Stengs.

Verder was het spelbeeld duidelijk. Sparta trok zich terug voor het eigen strafschopgebied en Feyenoord speelde de bal te traag rond om de stadgenoot echt uit elkaar te kunnen spelen. Brian Priske grijpt in Sparta, dat voor de wedstrijd een minuut stilte hield omdat voormalig speler Hans Eijkenbroek afgelopen week was overleden, wilde na rust uiteraard op dezelfde voet verder gaan.

Brian Priske, die al geen beroep kon doen op Bart Nieuwkoop, Hugo Bueno en Antoni Milambo, veranderde wel. Gjivai Zechiel verdween uit het elftal en Anis Hadj-Moussa kwam als rechterspits. Calvin Stengs werd op die manier de nummer tien van Feyenoord.

De aanhang in het uitvak, die de naar Southampton vertrekkende Justin Bijlow in minuut 22 uitgebreid bedankte voor zijn prestaties bij hun club, zag kort na rust Quinten Timber al een behoorlijke kopkans missen. • • Maar Feyenoord bofte toen Verschueren zijn uithaal via de handen van Wellenreuther voor de voeten van Lauritsen zag belanden. De spits had de 2-0 voor het intikken maar schoof de bal naast.

Even later was het 1-1 toen Timber op aangeven van Hancko toesloeg. Feyenoord wilde meer maar Ramiz Zerrouki benadeelde zijn ploeg door na een uur zijn tweede gele kaart te incasseren. De international van Algerije raakte Julian Baas, zag scheidsrechter Alex Bos met geel wapperen en kon inrukken.

Priske bracht Neraysho Kasanwirjo en debutant Chris-Kevin Nadje voor Quinten Timber en Gijs Smal. Bij Timber had de wissel te maken met de opbouw voor de speler op fysiek gebied. Timber is na blessureleed nog niet toe aan hele wedstrijden terwijl ook Smal de halve voorbereiding miste door blessureperikelen.

Met drie verdedigers wilde Priske voor de winst blijven gaan op het Kasteel. Het kreeg een strafschop van Bos toen Paixao door Mike Eerdhuijzen werd gevloerd maar de overtreding bleek na het bekijken van de beelden net buiten het zestienmetergebied. Eerdhuijzen ontsnapte ook aan zijn tweede gele prent.

Priske haalde Giménez naar de kant en bracht Ayase Ueda. De Japanner kreeg in blessuretijd nog twee schietkansen maar net als zijn Mexicaanse ploeggenoot kon hij zich niet onderscheiden op het Kasteel. Omdat ook David Hancko een kans miste in de slotfase, bleef het bij 1-1.

Einde tweede helft Het zit erop! Sparta en Feyenoord delen de punten vanmiddag. Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot de volgende keer! Gele kaart voor Calvin Stengs Blessuretijd We gaan nog vijf minuten langer door in Rotterdam. Komt er nog een winnaar? Mohamed Nassoh wordt vervangen door Ayoub Oufkir Julian Baas wordt vervangen door Charles-Andreas Brym Gele kaart voor Metinho Ook met de wissels heeft Feyenoord het bijzonder moeilijk tegen Sparta.

De thuisclub heeft de laatste minuten vooral de bal! Camiel Neghli wordt vervangen door Shunsuke Mito Arno Verschueren wordt vervangen door Metinho Santiago Gimenez wordt vervangen door Ayase Ueda Het blijft bij 1-1. De vrije trap eindigt in de muur en heeft Sparta hier het nodige fortuin. Géén strafschop Eerdhuijzen raakt Paixao, maar doet dat een halve meter buiten het strafschopgebied.

De verdediger van Sparta mag blijven staan. Arbiter Alex Bos trekt namelijk geen geel. Penalty Feyenoord? Mike Eerdhuijzen is te laat en de scheidsrechter wijst naar de stip.

Is het ook een overtreding en waar gebeurde het? En krijgt Spectaculaire redding Wellenreuther Neghli probeert het nu met links van afstand, maar de Feyenoord-goalie plukt de bal uit de doelmond. Een prima save van Wellenreuther, die concurrent Justin Bijlow dus ziet vertrekken naar Southampton na deze wedstrijd. Feyenoord heeft nog twintig minuten om met tien man voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies te voorkomen.

Eerder werd er in de eerste speelronde gelijkgespeeld tegen promovendus Willem II. Quinten Timber wordt vervangen door Chris-Kévin Nadje Gijs Smal wordt vervangen door Neraysho Kasanwirjo Pelle Clement wordt vervangen door Joshua Kitolano Gele kaart voor Quinten Timber Rode kaart (tweede gele kaart) voor Ramiz Zerrouki Zerrouki is te laat en krijgt zijn tweede gele prent. Een minuut na de goal van Timber moet Feyenoord door met tien man.

Een flinke tegenvaller voor de bezoekers. De Algerijn zat het hele duel al niet lekker in de wedstrijd en mag dus nu vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Programma eredivisie Stand eredivisie Beluister hier al onze voetbalpodcasts Bekijk hier alle video's over het Nederlandse voetbal Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.